Duette® gordijnen, perfecte regeling van warmte en licht, het hele jaar door !

Duette® gordijnen zijn een steeds populairder wordende raamdecoratie vanwege de vele voordelen waar andere binnenzonwering niet tegenop kan. Zo zijn ze energiebesparend door de unieke honingraatstructuur, onderhoudsarm en erg makkelijk om zelf de privacy en lichtinval in huis te bepalen.


Open uw Duette® shades vanaf de bovenkant, de onderkant, of ergens daartussenin en vind het perfecte evenwicht tussen privacy, licht en uitzicht. Dit noemt men Top-Down / Bottom-Up.  Zo kunt u alleen een gedeelte van het gordijn in het midden van uw raampartij dicht doen om inkijk te voorkomen, maar vanaf de bank wel lekker naar buiten kijken. Of u sluit het gordijn alleen op de gedeeltes waar (te) felle zonnestralen naar binnen vallen.

Met DUETTE® shades standaard kunt u alleen het onderste deel van Duette® shades omlaag en omhoog bewegen. Zo bepaalt uw met deze raambekleding zelf de lichtinval in uw woning.


Met een Clipbediening bepaalt u de lichtval gemakkelijk en snel met één hand. U maakt dus niet gebruik van een koord, maar u pakt de Duette® shades dus beet aan een clip, waarmee u de Duette® shades heen en weer kunt bewegen. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van een koord  maakt dit model kindvriendelijk.

Het is mogelijk om twee stofkwaliteiten in één Duette® gordijn te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld met deze raamdecoratie een dag- en nachtsituatie creëren door middel van transparante en verduisterende stoffen. Dit is ideaal voor kinderkamers en slaapkamers.

Duette® gordijnen bestaan uit twee lagen stof met daartussen een unieke honingraatstructuur, waardoor ze een goede isolerende werking hebben.  De stilstaande lucht in de honingraat houdt de warmte binnen. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25% met deze raambekleding. In de zomer houdt u de warmte buiten de deur, in de winter juist lekker binnen. Duette® shades verbetert de akoestiek in een ruimte door hun hoge geluiddempende vermogen. Het geluid kan tot wel 60% worden geabsorbeerd. De stoffen met een witte achterzijde zijn warmtewerend.

Duette® shades is een origineel trademark van Hunter Douglas. Andere benamingen van een honeycomb plissé zijn een honingraatplissé, duoplissé, dupligordijnen of plisségordijnen dubbele stof genoemd. Meer info over plisségordijnen enkele stof vindt u hier.