Markiezen

Markiezen combineren optimale zonwering met een klassieke uitstraling. De kapvormige schermen en dichte zijkanten zorgen ieder moment van de dag en bij iedere stand van de zon beschutting van zonnestralen en de bijkomende warmte. Door de fraaie ronde vormen passen ze bij traditionele woningen maar ook bij moderne huizen komen ze goed tot hun recht.

Van oudsher wordt het geraamte van deze buitenzonwering op ambachtelijke wijze uit hout vervaardigd. Naast de traditionele houten markiezen kan je tegenwoordig ook kiezen voor markiezen met frame en omkasting van aluminium. Daardoor zijn de markiezen extra duurzaam en onderhoudsvrij.Er zijn verschillende modellen markiezen die van de Ven zonwering kan leveren:

markies modellen
van de Ven zonwering Markies modellen
  • Een standaard model markies biedt de beste zonwering voor ramen wanneer er geen rekening gehouden hoeft te worden met doorloop hoogte. De dichte zijkanten bieden de beste zonwering gedurende de gehele dag. De hoogte en uitval van de standaard markies hebben dezelfde afmeting, hierdoor steken ze niet ver uit.
  • Een petmodel offert een deel van de zonwering aan de zijkant op voor een verbeterde bewegingsvrijheid onder de markies. Dit model wordt veelal gebruikt in de horeca vanwege de uitstraling. Het valt minder laag dan een standaard markies. Een petmodel heeft een uitval die kleiner is dan de hoogte.
  • Een klapmodel heeft een uitval die groter is dan de hoogte. Hierdoor kunnen ramen en deuren ook bij een uitgeklapte markies geopend worden.
  • Een markies kan handbediend of elektrisch bediend worden.


Markies herbekleden:
U kunt het doek van uw bestaande houten of aluminium markies ook opnieuw laten bekleden door van de Ven zonwering.

 

Download hier de brochure mySun markiezen
Markiezen_Brochure DIGITAL.pdf (1.33MB)
Download hier de brochure mySun markiezen
Markiezen_Brochure DIGITAL.pdf (1.33MB)