Plisségordijnen

Plissé gordijnen zorgen voor privacy en regelen het licht in de ruimte. Daarnaast is deze raamdecoratie ook een belangrijke sfeermaker voor in huis. Plissé komt uit de Franse taal en betekent geplooid. Plisségordijnen kenmerken zich dan ook door de plooien in de stof. Ze hebben een soort harmonica-effect; je kunt ze strak opvouwen, maar ook helemaal uitvouwen. De plisségordijn heeft een enkel gevouwen stof en wordt ook wel dupligordijn genoemd

Plisségordijnen zijn verkrijgbaar met twee verschillende bedieningsvarianten. Dankzij een Top-down-Bottom-up plissé kun je niet alleen de onderlat naar boven bewegen, maar ook de bovenlat naar beneden. Hierdoor bepaal je met deze binnenzonwering zelf de mate van privacy en lichtinval. Bij een Bottom-up variant kan alleen de onderlat naar boven worden bewogen, de bovenkant blijft altijd vast zitten.

De Dag & Nacht uitvoering is een populaire twee-in-één oplossing. Het plissé gordijn bestaat uit twee gedeeltes: de bovenzijde is een verduisterende plissé en de onderzijde is een transparante plissé. Hierdoor kunt u dit gordijn zowel overdag als ’s avonds optimaal gebruiken. Overdag voldoende daglicht en in de avond kunt u het verduisterende gedeelte gebruiken om de kamer te verduisteren.


Voor een standaard raam wordt uw plisségordijn geleverd met koordbediening. Bij draai-kiep en dakramen zijn de plissé gordijnen voorzien van een greepbediening met zijgeleiding. Voor hogere ramen wordt bij deze raambekleding ook wel een bedieningstok gebruikt.
Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in drie stofsoorten: transparant, semi transparant en verduisterend.

Verschillen plisségordijnen en duettes

De in smalle plooien gevouwen stof van plissé gordijnen kunt u als harmonica op of uit elkaar schuiven. Deze eigenschap heeft zowel de plissé als de duette. Het verschil zit in de hoeveelheid stof. De duette gordijnen hebben een dubbele stof in de vorm van een honingraat. Door de dubbele stof zijn de voor plissés kenmerkende touwtjes die door de vouwlagen zitten, niet zichtbaar. Meer informatie over duoplissé gordijnen leest u op de pagina van duette gordijnen.