Meest gestelde vragen over rolluiken

Welke merken van rolluiken zijn goed ?

Goede merken rolluiken zijn mySun, Heroal, Harol, Roma, Alukon. Let goed op dat een Heroal ook echt 100% Heroal is.


Wat is een goede rolluikmotor ?

Een goede motor voor een rolluik is de Somfy Oximo en RS100, deze motoren hebben een kenmerk dat als er iets onder het rolluik of een open raam de neergang belemmert deze stopt. Beiden werken met een zender van somfy.


In welke kleuren zijn rolluiken verkrijgbaar ?

De kast en geleiders van een rolluik zijn in elke Ral kleur verkrijgbaar. De kleur van het pantser kan men uit een geselecteerde collectie kleuren kiezen. Meest gekozen kleuren op dit moment zijn ivoor, wit, antraciet en zilver.


Zijn rolluiken verduisterend ?

Ja, rolluiken zijn verduisterend. De kamer kan helemaal donker worden, mits het rolluik professioneel gemonteerd is. Het is altijd mogelijk om het rolluik in een ventilatiestand te zetten d.w.z. men ziet de sleuven van de lamel waar lucht door kan stromen. Met een Somfy zender kan men deze positie instellen zodat met 1 druk op de MY knop het rolluik naar de ventilatiestand gaat, dit heet een tussenpositie.  

Zijn rolluiken isolerend ?

Ja rolluiken zijn isolerend vanwege hun volschuim lamellen, de lamellen van een rolluikpantser zijn binnenin voorzien van isolerend schuim ook ontstaat er stilstaande lucht tussen rolluik en raam dat isolerend werkt.


Welke vormen kunnen de kasten van rolluiken hebben ?Welke grootte hebben de rolluikbakken ?

Van 137mm tot 250 mm al naar gelang de hoogte van het rolluik. Hoe hoger het rolluik hoe hoger de kast. Met een mini E lamel kan de kastgrootte kleiner zijn.


Hoe bedien ik mijn rolluik ?

De bediening van een rolluik kan met een band, een koord, een draaistang, electrisch met een wandschakelaar of electrisch met een afstandbediening zijn. Tegenwoordig zijn er ook rolluiken op zonne energie. Electrisch komt het vaakst voor, met een Somfy motor als topmerk.


Kan ik mijn rolluik met de app bedienen?

Ja, als het rolluik van een afstandbedienbare Somfy motor is voorzien kan je met behulp van een Somfy TaHoma Switch je rolluik met je smartphone bedienen.
Klik hier voor meer informatie.


Is de montage van een rolluik moeilijk ?

Kunde is vereist, meestal hangt een rolluik voor een slaapkamerraam of dakkapel dit vergt dan ook vakmanschap om de montage in goede banen te geleiden. Een ongeluk zit in een klein hoekje.


Hoeveel jaar garantie zit er op een rolluik ?

Een goede leverancier geeft 5 jaar garantie, maar er zijn ook rolluiken met standaard 2 jaar garantie. Somfy biedt 5 jaar garantie op de motoren.


Hoe kan ik rolluiken schoonmaken ?

Het schoonmaken van een rolluik gaat als volgt: Voorkap demonteren en pantser aan achterzijde reinigen, doe je door 1 persoon binnen het rolluik omhoog en omlaag te laten bedienen waardoor de binnenzijde van het rolluik pantser te zien is op de rol zodat een ander persoon de lamellen op de rol kan schoonmaken.


Kan ik rolluiken zelf reinigen ?

Op de begane grond is dit mogelijk. Het kan eenvoudig met een sopje gereinigd worden. Verdiepingswerk wordt al lastiger.

Wie kan mijn rolluik repareren ?

Van de Ven zonwering kan uw rolluik komen repareren en onderhouden. Schoonmaken doen wij niet.


Zijn rolluiken inbraakwerend ?

Rolluiken zijn inbraakwerend en inbraakvertragend, een inbreker loopt liever verder naar het huis zonder rolluiken. Het is teveel werk en maakt natuurlijk geluid.  Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er in de afgelopen drie maanden in uw woonomgeving is ingebroken. Pogingen tot en inbraken worden getoond met de datum die hierin staat, is de datum waarop de politie kennis nam van de inbraak. https://www.politie.nl/mijn-buurt/misdaad-in-kaart?


Welke verschillen zijn er tussen rolluiken ?

Verschil in aluminium dikte, lameldikte/hoogte en wijze van coaten. De levensduur van een rolluik valt en staat natuurlijk bij regelmatig onderhoud en reiniging. Een geëxtrudeerd rolluik heeft een mooie strakke bak die erg stevig is.  


Wat zijn de maximale maten voor een rolluik?

Rolluiken worden op maat gemaakt. Wij kunnen uw situatie thuis vrijblijvend bekijken en opmeten en advies geven over de mogelijkheden. Meestal is een bepaalde aanpassing voldoende om een rolluik mogelijk te maken.

Waar kan ik rolluiken in Vianen kopen ?

Bij van de ven zonwering koopt u 100% Heroal en Alukon, beide duitse kwaliteit. Andere merken zoals mySun en Harol bijvoorbeeld zijn ook mogelijk.


Waar kan ik goedkope rolluiken in regio Utrecht kopen ?

Via internet zijn er veel aanbieders welke een montagedienst aanbieden tegen een hoge prijs waarbij u zelf de maatvoering op moet geven of voor veel geld een meting aanvraagt. Het beste is een vrijblijvend degelijk advies en gedegen montage, dit krijgt u bij van de Ven zonwering.


Waar kan ik rolluiken met korting kopen ?

Gedurende het najaar zijn er natuurlijk acties met rolluiken, let goed op dat dit niet wordt overdreven, u betaald natuurlijk wel voor een gratis motor……..
Van de Ven zonwering kan u altijd een goede aanbieding doen.    


Wie heeft beste aanbieding voor rolluiken ?

Van de Ven zonwering kan u altijd een goede aanbieding doen.


Wat zijn de kosten voor het inmeten van zonwering ?

Bij van de ven zonwering krijgt u vrijblijvend advies voor rolluiken bij u thuis, na de meting volgt een offerte waarbij alle kosten staan vermeld, dus geen verrassingen achteraf.


Wat is het voordeel van zonwering bij van de Ven zonwering te bestellen ?

Van de Ven zonwering levert gegarandeerd een goede kwaliteit met uitsluitend Somfy motoren en bedieningen, en met meer dan 30 jaar ervaring een goed advies en gedegen montage met gebruik makend van uitsluitend RVS montagemateriaal.
Motto is, zo maken zoals je het thuis ook zou maken.  


Wat is de levertijd van een rolluik ?

De levertijd van een rolluik is normaliter 3-4 weken


Kan ik rolluiken zelf inmeten en ophangen ?

Het is aan te bevelen om dit te laten doen door een professional, je geeft het risico van verkeerd meten in handen van diegene die komt opmeten (bedrijf). Tevens is de kans op fouten kleiner omdat de professional in staat is te kijken naar de kleine aspecten die van invloed kunnen zijn voor de montage zoals een vensterbank die in de weg zit, een raamdorpel die uitsteekt etc.


<<< terug naar rolluiken