Veel gestelde vragen over screens en ritzscreens

Wat is het verschil tussen een screen en een ritzscreen ?

Een standaard screen is een screendoek wat strak word gehouden door een verzwaarde onderlat, een welbekende klacht is dat de onderlijst klappert als er wind staat. Een ritzscreen is een screen waarvan het doek is voorzien van een rits aan de zijkanten welke in een kunststof profiel naar beneden glijdt, hierdoor staat het doek strak en kan een hoge windkracht weerstaan. Tevens zijn er geen bijgeluiden zoals de standaard screen wel heeft. Een ritzscreen wordt ook wel eens een zip-screen genoemd.


Welke vormen kunnen de kasten van screens en ritzscreens hebben ?

De kasten kunnen vierkant, afgerond rond en afgeschuind zijn. De meest gangbare is een afgeschuinde kast.


Hoe bedien ik mijn ritzscreen ?

De bediening van een standaard screen kan met een band, een koord, een draaistang, elektrisch met een wandschakelaar of elektrisch met een afstandbediening zijn.
Tegenwoordig wordt er meestal gekozen voor een ritzscreen met een afstandbedienbare motor. Het voordeel van deze motor is dat het ook met behulp van een Somfy Switch of Connectivity kit bediend kan worden via een app op je telefoon. De Solar motoren zijn altijd afstandbedienbaar. Het voordeel van een Solar motor is dat deze geen stroompunt nodig heeft.

Wat is een goede motor voor een screen of ritzscreen ?

Een goede motor voor een screen is de Somfy en speciale Somfy screen motor, deze motor heeft een kenmerk dat als er iets onder de screen of een open raam de neergang belemmert deze stopt. Beiden werken met een zender van Somfy.
Onze screens kunnen ook met een Brel Solar motor geleverd worden.


Wat zijn de voordelen van een screen ?

Het zonlicht word gefilterd waardoor de temperatuur in huis behaaglijk is, men kan overdag goed door het doek naar buiten kijken en men kan niet naar binnen kijken vanaf de buitenkant, als het donker is verandert die eigenschap.

Zijn screens windbestendig?

Ritzscreens dragen de windklasse vier certificering. Windklasse vier houdt in Beaufort schaal acht met een windsnelheid van 74 kilometer per uur (stormachtig).


In welke kleuren zijn screens en ritzscreens verkrijgbaar ?

De kast en geleiders van een screen zijn in elke ral kleur verkrijgbaar. De kleur van het doek kan men uit een geselecteerde collectie kleuren kiezen. Meest gekozen kleuren op dit moment zijn antraciet en zwart.


Wat is de beste kleur voor screendoek?

Een keuze voor een donkere kleur screendoek heeft als voordeel dat het zicht naar buiten prettiger is dan een lichte kleur screendoek,

In de winterperiode staat de zon laag waardoor deze rechter op de vezel van het screendoek schijnt en meer zonlicht doorlaat dan in de zomer wanneer de zon hoog staat en schuin op de vezel van het screendoek schijnt.
Hierdoor wordt de schittering van het zonlicht in de zomer het beste geweerd.


Zijn screens verduisterend ?

Screens kunnen met een verduisterend doek worden uitgevoerd.


Zijn screens isolerend ?

Screens zijn in licht mate isolerend vanwege het tegenhouden van zonlicht waardoor de warmte van het glas verwijderd blijft.


Welke grootte hebben de screenbakken ?

De meest gangbare maat is 85 en 95 mm, als de screen een grotere breedte moet hebben. Dan krijgt men een kast 105mm of 125mm.


Is de montage van een screen moeilijk ?

Kunde is vereist, meestal hangt een screen voor een slaapkamerraam of dakkapel dit vergt dan ook vakmanschap om de montage in goede banen te geleiden. Een ongeluk zit in een klein hoekje.


Hoeveel jaar garantie zit er op een screen of ritzscreen ?

Wij staan achter onze produkten vandaar dat wij standaard 5 jaar garantie geven.


Welke merken zijn goed ?

Goede merken screens zijn van mySun, Harol en Lewens

Wat zijn kenmerken van een goede screen ?

Slechte screens zijn er bijna niet, de beste screens worden uitgevoerd met een SOMFY motor en een goede screendoekenfabrikant, tevens zijn de profielen goed gepoedercoat.

Hoe kan ik screens schoonmaken ?

Het schoonmaken van een screen gaat als volgt: 1) Voorkap demonteren 2) 1 persoon screen omhoog en omlaag laten bedienen 3) met sopje doek op de rol schoonmaken zodat de achterzijde van het doek ook weer schoon wordt indien nodig.


Wat zijn de minimale en maximale maten voor een screen ?

Er is een passende oplossing voor ieder raam, of je nou hoge, lage, brede of smalle ramen hebt. Screens worden op maat gemaakt. Wij kunnen uw situatie thuis vrijblijvend bekijken en opmeten en advies geven over de mogelijkheden. Meestal is een bepaalde aanpassing voldoende om een screen mogelijk te maken.


Waar kan ik screens en ritzscreens in Vianen kopen ?

Bij van de ven zonwering koopt u 100% Heroal, Alukon en Lewens Markisen, allen Duitse kwaliteit. Tevens verkoopt van de Ven zonwering screens van de Belgische fabrikant Harol.


Waar kan ik goedkope screens in regio Utrecht kopen ?

Via internet zijn er veel aanbieders welke een montagedienst aanbieden tegen een hoge prijs waarbij u zelf de maatvoering op moet geven of voor veel geld een meting aanvraagt. Het beste is een vrijblijvend degelijk advies en gedegen montage, dit krijgt u bij van de Ven zonwering.


Waar kan ik ritzscreens met korting kopen ?

Gedurende het jaar zijn er natuurlijk acties met screens, let goed op dat dit niet wordt overdreven, u betaald natuurlijk wel voor een gratis motor……..Van de Ven zonwering kan u altijd een goede aanbieding doen.


Wie heeft beste aanbieding voor screens en ritzscreens ?

Van de Ven zonwering kan u altijd een goede aanbieding doen voor deze buitenzonwering.


Wat zijn de kosten voor het inmeten van zonwering ?

Bij van de ven zonwering krijgt u vrijblijvend advies voor screens bij u thuis, na de meting volgt een offerte waarbij alle kosten staan vermeld, dus geen verrassingen achteraf.


Wat is het voordeel van zonwering bij van de Ven zonwering te bestellen ?

Van de Ven zonwering levert gegarandeerd een goede kwaliteit met uitsluitend Somfy motoren en bedieningen, en met ruim 30 jaar ervaring een goed advies en gedegen montage met gebruik makend van uitsluitend RVS montagemateriaal. Motto is, zo maken zoals je het thuis ook zou maken.


Wat is de levertijd van een screen ?

De levertijd van een screen is normaal 4-6 weken.


Kan ik screens zelf inmeten en ophangen ?

Het is aan te bevelen om dit te laten doen door een professional, je geeft het risico van verkeerd  meten in handen van diegene die komt opmeten (bedrijf). Tevens is de kans op fouten kleiner omdat de professional in staat is te kijken naar de kleine aspecten die van invloed kunnen zijn voor de montage zoals een vensterbank die in de weg zit, een raamdorpel die uitsteekt etc.

Professionele montage gebeurt met uitsluitend RVS montagemateriaal en de bekabeling word netjes weggewerkt.


<<< terug naar screens