Veel gestelde vragen over knikarmschermen

Hoe kan ik een knikarmscherm bedienen?

  • Handmatig: d.m.v. een draaistang
  • Elektrisch: d.m.v. een buismotor. Het knikarmscherm wordt dan bediend met een draaischakelaar die binnen in huis is bevestigd. Voor extra gemak kunt u kiezen voor een motor met afstandsbediening.
  • Automatisch: Wanneer u veel van huis bent is het een optie om een zon/wind-automaat met uw knikarmscherm mee te bestellen. Uw knikarmscherm gaat dan automatisch omlaag bij zonnestraling en omhoog wanneer het te hard waait.
  • Smartphone: Het is tegenwoordig ook mogelijk om uw zonnescherm d.m.v. een app via uw telefoon te bedienen. Hiervoor kiest u een knikarmscherm i.c.m. een Somfy Io motor voorzien van een Connexoon of Tahoma box.


Wat zijn de verschillen tussen de type knikarmschermen?


In hoofdzaak kunt u de knikarmschermen in 3 type zonneschermen verdelen namelijk open cassette, semi cassette en compleet gesloten cassette.

  • 
Bij een open cassette is de achterzijde van de cassette geopend en sluit de voorlijst tegen het doek. 

  • Bij een semi cassette is de achterzijde van de cassette geopend en de voorlijst sluit tegen de kap van het zonnescherm.

  • Bij een gesloten cassette is de achterzijde van de cassette gesloten en de voorlijst sluit tegen de kap van het zonnescherm.

Kan ik met zonwering besparen op mijn energierekening?

Met zonwering kunt u zeker besparen op uw energierekening. Dat komt omdat u met zonwering kunt voorkomen dat in de zomer de warmte naar binnen trekt. Daardoor hoeft u bij hoge temperaturen minder elektrisch te koelen. In de winter kunnen rolluiken juist isoleren en verliest u minder warmte.


Is mijn terrasscherm waterdicht?
Het acryldoek van een terrasscherm, ook wel knikarmscherm genoemd, wordt waterafstotend behandeld. Zo kan het doek best tegen een lichte regenbui, maar in het geval van normale of langdurige regenval moet het opgerold blijven. Wanneer het doek toch nat is geworden, laat het dan volledig opdrogen voordat u het scherm sluit.

Reageert een zon/wind automaat ook op regen?

Een zon/wind automaat reageert op de hoeveelheid licht en de windkracht, op een hollandse dag met zon en kort daarop een pittige bui zal het risico bestaan dat het doek nat wordt of zelfs vol met water komt te staan. De zon/wind automaat heeft een ingebouwde vertraging van circa 15 minuten voordat het scherm in gestuurd wordt als de zon weg is, dit om het zogenaamd jojo effect te verkleinen. Bij een te harde wind reageert de automaat binnen enkele seconden of gaat het scherm zelfs helemaal niet uit. (N.B. Voor eventuele schade aan de zonwering en/of gevolg schade bij gebruikt van een zon/wind automaat, windbeveiliging of afstandsbediening zijn wij niet aansprakelijk).

Hoe zorg ik dat mijn zonwering lang meegaat?
Door de zonwering regelmatig schoon te maken voorkom je vlekken in de stof die moeilijk te verwijderen zijn. Daarnaast is het aan te raden het scherm te sluiten bij hevige windstoten en regenbuien. Daarnaast zou u één keer per jaar de draaiende delen in kunnen spuiten met siliconenspray. Gebruik hiervoor geen vet of wd40, omdat na enige tijd hier juist vuil aan gaat hechten. De gekleurde Kast en of bak van uw zonwering of rolluik kunt u jaarlijks schoonmaken met bijvoorbeeld autowasshampoo en deze kunt u hierna in de auto was zetten.

Kan ik het zonweringsdoek schoonmaken?
Vlekken en vuil op het doek kunnen het beste worden verwijderd zodra de vlek is opgedroogd. Als het doek erg vies is kunt u schoonmaken met lauw water en een zachte borstel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze het doek kunnen beschadigen of vlekken kunnen achterlaten. Wanneer het doek echt heel erg vervuild of beschadigd is, kunt u het doek eventueel laten vervangen.


Welke merken zonweringdoek zijn er ?

De meest gekozen zonweringdoeken zijn van Dickson. Daarnaast kan van de Ven zonwering ook de doeken leveren van de merken Sattler, Swela en Tibelly
Is het mogelijk mijn bestaande zonwering met handbediening elektrisch te maken?

Ja motoren zijn vaak achteraf bij bestaande situaties te installeren.
Wat is de gemiddelde levensduur van buitenzonwering?
 De gemiddelde levensduur van een zonweringsproduct ligt ruwweg tussen de 10 en de 20 jaar, de levensduur is wel sterk afhankelijk hoe men het product behandeld en of het regelmatig wordt onderhouden en schoongemaakt.


Waardoor kreukt het doek bij het oprollen?

Het kreuken cq plooien van het doek ontstaat doordat de aan elkaar gestikte banen van 120 cm enige spanning in het doek geven, doordat bij de stiknaden het doek 2x zo dik wordt ontstaan er bij het oprollen ook kreuken. Dit verergert naarmate het scherm breder of de uitval groter wordt. In principe komt dit bij bijna alle zonweringsdoeken voor, zij verminderen echter in geen geval de kwaliteit van het product.


Wat zijn de kenmerken van een banendoek?

Klik hier voor informatie voor de eindgebruiker.


Hoe lang heb ik garantie?

Op alle buitenzonwering en rolluiken geven wij 5 jaar volledige garantie.


Wat is de levertijd van een knikarmscherm?

Bij maatwerkproducten duurt het vaak enkele weken voordat uw product geleverd en/of gemonteerd kan worden. Omdat de levertijd per product en periode kan verschillen kunt u het beste even contact met ons opnemen over de actuele levertijd.


Waarom staan er geen prijzen op de website?


De totaalprijs van zonwering of rolluiken is afhankelijk van veel verschillende factoren, waaronder bijvoorbeeld het aantal, de maatvoering, de bediening en bovenal de montagesituatie. Om u een zo goed en scherp mogelijke offerte te kunnen doen toekomen hebben wij graag contact met u. Graag maken wij een afspraak met u om bij u thuis in te meten en zodoende een passend voorstel/offerte te maken.


Welke merken biedt van de Ven zonwering zoal aan?

Van de Ven zonwering levert buitenzonwering van o.a. MySun, Harol, Lewens Markisen en KE outdoor living


<<< terug naar knikarmschermen